Ondanks dat ik vakmatig zeker raakvlakken heb met het internet vind ik het nog steeds een nogal ondoorgrondelijk dingetje. Wat is internet nu eigenlijk en is het überhaupt te vatten? Heeft iemand het web in kaart? Hoe groot is het en is haar omvang eigenlijk wel te definiëren? Voor mij is internet net zo onmetelijk als het heelal.

Veel bedrijven en organisaties gebruiken internet als profileringsmiddel. Als je bovenstaande stelling als basis neemt betekent dat dus, dat je ergens in het heelal een plekje hebt waar jij vertelt wat je kunt betekenen voor de rest van het heelal. Een roep in het oneindige in de hoop dat iemand jouw signaal oppikt. En dat terwijl bijna alle business adviseurs ons al decennia lang murw-adviseren om goed te focussen. Focussen in een heelal klinkt als een moeilijke opgave.

Hopen dat je goed gevonden wordt is wat mij betreft alweer een beetje uit de tijd. De conventionele haalplicht van nieuwe leads moet eigenlijk een soort brengplicht worden. Maar hoe doe je dat? Via het internet? En dan zijn we weer aan het begin van mijn gedachtenkronkel.

Wikipedia omschrijft internet als een netwerk van computernetwerken. Persoonlijk word ik daar nog niet veel wijzer van en blijft het een ongrijpbaar begrip voor mij. Wel weten we allemaal dat daar, op het internet, de kansen en bedreigingen van de nieuwe tijd zich in een stroomversnelling ontwikkelen. De combinatie van de ongrijpbaarheid en de belangrijkheid maakt het wel fascinerend. Wat dat betreft is dat eigenlijk net zoals bij een huwelijk, of heeft u uw vrouw altijd volledig doorgrond en feilloos begrepen?

post author image

Over admin

Matthijs is director bij PwC’s Forensic Technology Solutions. Zijn specialismen zijn threat intelligence en incident response. Daarnaast creëert hij cybersecurity awareness bij bedrijven door het inzetten van de Game of Threats die door PwC is...

Meer over admin

    Leave A Comment