Altijd goed om even stil te staan bij een nieuw aan te vangen jaar. Gelijk een mooi moment om even terug te kijken op het afgelopen jaar. Een nieuw jaar biedt altijd veel nieuwe kansen, maar brengt natuurlijk ook nieuwe bedreigingen met zich mee. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de economisch zware tijden en cybercriminaliteit die momenteel echt een vogelvlucht neemt. Je kunt de kansen en bedreigingen in kaart brengen, maar om nou tot een vleesgeworden SWOT-je te verworden, dat gaat mij nét een stapje te ver.

Daarom wil ik dit in een wat breder verband trekken. Zie een nieuw jaar nou gewoon als nieuw leven! Niet per definitie in de zin van bloemen, planten en baby’s maar juist in nieuwe ontmoetingen, nieuwe klanten, nieuwe ideeën, nieuwe inspiratie, een nieuwe uitdaging, een nieuw plan, een nieuw huis, een nieuwe strategie. een nieuwe vriendin of sterker nog, een nieuwe maîtresse. Pak eens een nieuw boek of ga weer eens naar een nieuwe film en zo kan ik nog wel even doorgaan. Vernieuwing en verbetering zijn de kern van positieve ontwikkeling. Positieve ontwikkeling willen we feitelijk allemaal want juist dát geeft ons plezier in het leven. Een nieuwe schoonmoeder wil ik daarom in dit verband buiten beschouwing laten…

Met Cqure hebben mijn collega Remco en ook nieuwe plannen. We willen graag onze naamsbekendheid vergroten en gaan daarvoor nieuwe samenwerkingen aan. Je weet, door mijn blogs valt meestal niet heen te komen, dat weet ik ook wel. Ik zal daarom in 2013, zoals het er nu uitziet, geholpen worden om ze een stuk kwalitatiever te maken. Door middel van een stuk begeleiding van Jos. Wellicht ga jij ze dan zelfs lezen, wie zal het zeggen?

Dan nog even het volgende. In 2012 stond de automatisering al voor niks. Een goed gegeven op zich. Toch heeft automatisering ook haar negatieve kanten. Het feit dat afgelopen week mijn mailbox, WhatsApp, Facebook en SMSbox werkelijk explodeerde van gelukwensen heeft mijn, over het algemeen warme hart, helaas niet doen smelten. Het is niet echt heel persoonlijk vind je wel? Daarnaast is het in een paar seconden te fabriceren (kopiëren) om het vervolgens met één druk op de knop naar ontelbaar veel personen te versturen…Dat komt het bij mij niet echt binnen. Als je iemand liefhebt, weet die persoon al lang dat jij hem of haar een goed jaar gunt en wenst.

Rest mij jullie, mijn trouwe lezers, een ongelofelijk succesvol jaar toe te wensen, met name op het gebied van gezondheid, liefde, economisch en vergeet niet veel initiatieven te nemen. Initiatief is verandering en dat staat gelijk aan leven. Graag voeg ik aan deze gelukwens toe dat deze echt puur voor jullie, mijn trouwe lezers bedoelt is. Als jij weet hoeveel dit er zijn, dan geloof je direct dat dit puur en gemeend is. Al het goede voor jullie!