Voor de lezers die nog niet op de hoogte zijn. Cqure gaat verhuizen naar Amsterdam. Formeel zijn we per adres al over maar er moet nog heel erg veel gebeuren voordat we er ‘optima forma’ kunnen werken. Denk aan klussen, schoonmaken, inrichten, internet aansluitingen en vele andere zaken welke bij zo’n organisatie komen kijken. Vooral de zaken welke je niet in kaart heb gebracht vreten tijd. Even dit opmeten, even een sleutel bij laten maken, even en speciaal schroefje of plankje zoeken…  en ga zo maar door. Daarnaast gaat het normale werk, dat ons bestaansrecht geeft, natuurlijk ook onverminderd door.
 

Het is natuurlijk fantastisch om te verhuizen en we zijn ontzettend blij met de verandering. Toch loop ik voortdurend tegen een “time management” probleem aan. Ik heb vrienden gevraagd die vele time management cursussen hebben gevolgd en ze adviseren mij allen hetzelfde. Prioriteer, zorg voor focus en maak duidelijke keuzes. Volstrekt logisch en zeer aannemelijk.
 

Toch kan ik niet altijd zo goed uit de voeten met dit advies en dat komt door mijn menselijke factor, die hierbij sterk meespeelt. Ik wil helemaal niet altijd kiezen vanuit een perfectionistische overtuiging. Wat is nu echt belangrijker? Ik vind in veel gevallen het één niet minder belangrijk dan het ander. Als je iemand met twee kinderen de vraag stelt; “Welk kind vind jij leuker?” zal een gezond denkende ouder nimmer een keuze maken. Deze analogie gaat voor mij ook op in sommige van mijn hoofdprioriteiten. Concessieloos is toch het mooiste, vind u niet? Ik ben benieuwd of dat bij u ook zo werkt of dat u altijd makkelijk in staat bent om keuzes te maken.
 

De rede waarom ik deze blog wat korter maak dan mijn andere blogs behoeft geen uitleg denk ik. Waar ik overigens de tijd vandaan haal om deze blog te schrijven in deze drukke tijden? Time management, ik wordt er steeds beter in. Ik heb bedacht de dagen wat langer te maken want kiezen tussen belangrijke zaken, daar hou ik niet zo van. Als u met vakantie bent, geniet want straks moet u uit de stapel werk vele keuzes maken. Succes daarmee!