Goed, om u de beste wensen voor dit jaar aan te bieden is wel wat laat, hoewel ik denk dat het voor een positieve actie nooit te laat is en tevens nooit te vroeg.
 

Uitzonderingen, die maken gebruikers ook vaak. Op uw informatiebeveiligingsbeleid. Een van mijn wensen voor 2011 is dan ook, dat er toch weer een verhoging van het beveilingsbewustzijn op de werkvloer komt.

De gebruiker is en blijft namelijk nog altijd de zwakste schakel. En rekent u er op, dat de informatiedief dit ook weet en daar gebruik van maakt. Het is de weg van de minste weerstand.

Of heeft u de Post-it notes met passwords al uitgebannen, deelt niemand zijn toegang met een andere gebruiker meer en weet u zeker, dat er geen usb sticks met uw kostbare bedrijfsinformatie de deur uit gaan?

Ook whiteboards staan nog vaak vol met vertrouwelijke informatie, op en bij printers is het ook vaak raak en als de informatie daar niet ligt, dan toch wel open en bloot op het buro.

En bedenk, niet alle problemen komen van buiten, maar van binnen uit de organisatie. Reden te over, om ook in het nieuwe jaar met volle overtuiging op de beveiliging van uw kostbare informatie in te zetten!

post author image

Over admin

Matthijs is director bij PwC’s Forensic Technology Solutions. Zijn specialismen zijn threat intelligence en incident response. Daarnaast creëert hij cybersecurity awareness bij bedrijven door het inzetten van de Game of Threats die door PwC is...

Meer over admin

    Leave A Comment